Belépés

Összesen:   0 db termék, 0 Ft Kosaramhoz
Mítoszok és legendák
zoom Nagyítás
Mítoszok és legendák (Termékkód: ML-TRT)

A Történelmiregény-írók Társaságának célja, hogy minél több színvonalas, történelmileg hű regény és novella jelenjen meg az e témában nagy múltú magyar irodalom legszebb hagyományait követve.  Az írók legfontosabb küldetése, hogy az irodalom eredeti célját teljesítve meséljenek. Az emberi történelem pedig a mesék bőséges és egyre bővülő forrása!
Jelen antológia már második e sorban, új mesékkel, régi és új szerzőktől egyaránt.

„A történelem nem dátumok, helynevek, háborúk halmaza. Az emberek­ről szól, akik kitöltik közöttük a tereket” – írja Jodi Lynn Picoult egyik regényében. Ez a gondolat akár hitvallása is lehetne azon szerzőknek, akik novelláikban igyekeznek elmesélni, milyen lehetett egy-egy életsors a ma már történelmi események idején. Tizenöt szerző novellája található az antológiában, melyben az ókortól egészen a közelmúltig olvashatunk ­elbeszéléseket. Az írók sajátos ­esz­kö­zeikkel, szórakoztatva mutatják be az egyes történelmi események okát, célját, azt, hogy hogyan befolyásolja az emberek életét a nagypolitika, és milyen hatással van ez a jelenünkre és jövőnkre.

 

"Ami bizonyos: ebben a gyűjteményben valódi gyöngyszemeket találhat, kedves olvasó. Az antológiák olvasásának legnagyobb öröme abban rejlik, hogy ezeket a gyöngyszemeket mindenki a saját ízlésének, érdeklődési körének, preferenciáinak megfelelően hozhatja fel a mélyből.” (részlet Bán Mór előszavából)

 

SzerzőkAndy Baron Bányai D. Ilona Benkő László Bónizs Róbert Cselenyák Imre Csikász Lajos Gál Vilmos Gáspár Ferenc Izolde Johannsen Kapa Mátyás Pete László T. R . Salty Trux Béla Urbánszki László Dr. Várkonyi Tibor

Ár: 2 100 Ft
Bolti ár: 2 490 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH